За по-високи тренировъчни резултати – Вижте коя е правилната комбинация на Суроватъчен протеин изолат с други добавки

Тренирате ли здраво във фитнес залата или друг спорт? Тогава вероятно сте наясно, че за да имате по-голям резултат от тренировките, трябва да ги съчетавате с балансирано хранене и някои хранителни добавки. Когато целите покачване и изграждане на мускулна маса и същевременно горене на мазнините, ви е необходима богата палитра от знания за храненето, организацията на тренировките и хранителните добавки.

Ако тренирате съвестно, но не се храните достатъчно и не приемате никакви хранителни добавки, тялото ви бързо ще изконсумира наличните количества протеини, въглехидрати, мазнини, витамини и минерали, което на свой ред ще саботира резултатите ви и дори ще застраши вашето здраве.

Питали ли сте се защо при положение, че се храните стриктно, са ви необходими добавките? Отговорът е много прост: Защото колкото и добре да се храните, не можете да си набавите всички необходими вещества за своя организъм само от храната. Освен това някои макронутриенти, като протеинът, трябва да се приемат в по-големи количества , за да се изграждат мускулните влакна и да се възстановяват след тренировка. За спортните цели златният стандарт е суроватъчният протеин изолат. Освен от него обаче, се нуждаем от комбинация от вещества, които са ни необходими за оформяне на мускулите, за чистене на подкожните мазнини, за съхраняване на ставите и подмладяване на кожата!

Ето от кои хранителни вещества и добавки се нуждаете, за по-добри спортни постижения и оформяне на чиста мускулна маса:

Суроватъчен протеин изолат

Както вече казахме, протеинът е в основата на изграждането на здрави мускули, без мазнини. Протеинът отговаря за растежа и регенерацията на всички клетки. При спортуващите хора той е А и Б-то в работата по изграждането на мускулите. Протеините влияят на производството на хормоните и спомагат за създаването на по-добра анаболна среда в организма. Това е най-важната хранителна добавка в т. нар.

Анаболен прозорец, който е около час след тренировка. Тогава мускулите трябва да се презаредят със строителния материал протеин. Само ако сме ги презаредили, имаме прогрес в растежа на мускулите си.  След този час започват обратните процеси – на катаболизъм, или процесите на разпад на мускулите. Ето защо е много важно да сме ги нахранили с протеин, за да се изградят по-големи и по-силни, а не да се получи обратната реакция – да отслабнат, както се случва при катаболизма, когато тялото ни не намира хранителни вещества в кръвта и започва да ги черпи от самите мускули. 

Но защо златният стандарт е да приемаме Суроватъчен протеин изолат? – Първо, суроватъчният протеин изолат е бърз протеин, който много бързо преминава в кръвообращението и бързо възстановява мускулите. Второ, изолат – означава, че количеството на протеина в една доза е 90 %, тоест в малко количество получавате огромна концентрация чист протеин, който има и по-силно действие. За сравнение, протеините, които не са изолат, а концентрат, са около 60 % в доза и имат примеси, като въглехидрати и други баластни вещества.

Освен че са важни за спортните постижения, протеините са много важни и за здравето, защото ако липсват в менюто ни, това води до мускулна атрофия и други нарушения на важни функции в тялото. Това ги прави и толкова важна част от менюто на жените в напредваща възраст, които често страдат от остеопороза. За болести като остеопорозата е доказано, че се повлияват добре от високопротеинови диети, именно защото протеинът е строителният материал на клетките, включително и на костите. За спорта също се знае, че се отразява добре на костите, защото стягайки скелетната мускулатура, ние укрепваме по-добре костите и ставите.

Фибри

Изненадани ли сте от този „суплемент”? Фибрите – грубите диетични влакна, още наричани баластни вещества, са основното хранително вещество, необходимо за правилното преработване и усвояване на другите храни в стомашно-чревния тракт. Те са важни, за да функционира метаболизмът ни правилно и бързо. Те са задължителни за всяка спортна диета, защото едновременно спомагат за усвояването на протеините, създават усещане за ситост за дълго време и забързват метаболизма. Ето защо са и изключително диетични. Хората, които увеличават приема на фибри, също трябва да увеличат приема на вода. Фибрите са няколко вида, а храните, които са богати на тях са: овесени ядки, броколи, зеле, плодове, зеленолистни зеленчуци, целина, боб, гъби и др.

Трябва да консумираме храни, богати на фибри. В случай, че храненето ни не е богато на тях, е необходимо да си ги набавяме като хранителна добавка.

Колагенови пептиди

Знаем, че колагенът може да направи чудеса за кожата ни, но знаете ли, че може да направи същото и с вашата спортна форма? Колагенът е вид протеин, който възстановява мускулите и ставите след тренировка. Когато се приема като хранителна добавка, колагенът има много благотворно влияние върху възстановяването и изграждането на мускулите, но особено силно влияе върху възстановяването и изграждането на съединителната тъкан. Ето защо е толкова необходим за спортуващите, защото предотвратява травми на ставите. С наближаване на менопаузата при жените колагенът намалява рязко в организма им. Това води до отпускане на кожата и опасност от травми. Хубаво е и мъжете, и жените да взимат колаген, а ако е под формата на колагенови пептиди, още по-добре. Колагеновите пептиди се добиват по специална технология, която превръща формулата на колагена в много малка и по този начин и по-бързо усвоима.

Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина  е вещество, което се произвежда естествено от тялото ни. В нашия организъм почти цялата хиалуронова киселина е в колагена. Най-големи количества се намират в кожата, съединителната тъкан и очите. Основната й функция е да задържа вода, за да поддържа тъканите добре смазани и влажни. Това я прави естествен източник на младост. Ползите от нея за спортуващите хора са, че тя изпълва хрущялите и помага на ставите да се запазят задълго в добро здраве, флексабилни и без болка. Когато са добре хидратирани хрущялите, опасността от травми на ставите е по-малка.  Хиалуроновата киселина  се явява смазочен материал на ставите.

Витамини и минерали

Добавете към тази палитра от вещества и витамини от група В, а също: С, D, Е, селен, магнезий, цинк и желязо и ще имате всичко необходимо, за да бъдете в чудесна кондиция, за да правите пълноценни тренировки! Това са нужните микроелементи на всеки спортуващ човек, които му носят мускулен тонус, психическа енергия и го презареждат след тежките тренировки.

Всички тези хранителни добавки за спортни резултати само в една мерителна лъжица!

Както казахме и в началото, спортните резултати винаги са следствие от правилен хранителен и тренировъчен режим и хранителни добавки. Дори и хранителният ви режим да е богат на: овесени ядки, постно месо, яйца, плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, това не е достатъчно за зареждане на мускулите. Добре е някои вещества да ги приемате в по-големите количества под формата на хранителни добавки. Тук възниква въпросът: „Колко кутийки трябва да наредя в шкафа си?”

За щастие, има идеална възможност да си набавите всичко необходимо само чрез една опаковка и в една мерителна лъжица. В революционната хранителна добавка Fairy Whey ISO има всички изброени вещества, а тяхната чистота и концентрация са доказани с най-високите европейски сертификати и стандарти за производство. В сравнение с много от най-популярните протеини на пазара, които са с концентрация около 60-70 %, Fairy Whey ISO има цели 90 % протеин изолат. А добавеният комплекс от вещества, които допринасят за поддържане на нормалното състояние на ставите и костите, подпомагат и състоянието на косата, ноктите и кожата.

С Fairy Whey ISO изграждате чиста мускулна маса, без мазнини, Осигурявате си добро храносмилане, Поддържате Вашия организъм в отлична кондиция, Осигурявате си необходимите дневни дози витамини, микро- и макро- елементи, Поддържате нормалното състояние на вашите стави, кости, коса, нокти и кожа,необходими за здравето и красотата Ви.

Протеинът Fairy Whey ISO има превъзходен вкус на сладолед Страчатела (ванилия с шоколадови стърготини) и е подсладен със стевия. Не само много полезен, но и вълшебно вкусен!